Organisatie

De Pooter Olie is een zelfstandige handelsonderneming in brandstoffen en smeermiddelen. Met 65 medewerkers, een wagenpark van 6 tankwagens, 19 tankstations in eigen beheer en officiële samenwerkingsverbanden met Texaco en Firezone, is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de oliemarkt in Zeeuws-Vlaanderen. Inmiddels staat de derde generatie van De Pooter aan het roer.

Betaalt u al met de DPO Tankpas?

Met de DPO tankpas kunt u bij meer dan 400 tankstations in Nederland en België terecht.

Tankpas aanvragen

Tankt u al bij de DPO Tankstations?

Zoek een tankstation bij u in de buurt.

Alle locaties

De historie

1960

Generatie 1

De Pooter Olie is een familiebedrijf dat door Maarten Jan de Pooter werd opgericht in 1960. Destijds was het bedrijf een oliehandel genaamd ‘Oliehandel M.J. de Pooter’. In 1965 voerden we het merk Esso en bestond het werkgebied uit Oost Zeeuws-Vlaanderen (van de Braakman tot Nieuw-Namen).

Maarten Jan de Pooter

1974

Generatie 2

Toen de zoon van Maarten Jan, Michiel, het bedrijf met zijn moeder voortzette, was hij nog erg jong. Rijdend met een chauffeur naar klanten, omdat hij zelf nog geen rijbewijs had. Het hoofdproduct bestond uit huisbrandolie voor de verwarming. Op latere leeftijd zette Michiel het bedrijf zelfstandig voort, samenwerkend met zijn vrouw Theuni de Pooter.

1977

Exploitatie van tankstations

Doordat de vraag naar huisbrandolie afnam wegens de komst van aardgas voor verwarming, is Michiel op zoek gegaan naar mogelijkheden tot marktverbreding. Hij richtte zich voorzichtig op de exploitatie van tankstations. De eerste twee tankstations in Terneuzen waren de Beneluxweg en aan de Bellamystraat.

Tankstation Bellamystraat 1977 Tankstation Bellamystraat 1977

1983

Generatie 3

In 1983 kwam de zoon Maarten de Pooter in dienst, gevolgd door de jongste zoon Joost de Pooter enkele jaren later. De broers focusten de daaropvolgende jaren op uitbreiding van de oliehandel en het aantal tankstations.

In 1983 werd het contract met Esso opgezocht en begon de samenwerking met het merk Texaco. In hetzelfde jaar nam Michiel de exploitatie van het derde tankstation over aan de Guido Gezellestraat in Terneuzen.

1997

EG Group

In 1997 werd EG Group (het moederbedrijf van Texaco) aandeelhouder, waardoor de groeikansen toenamen. Door de jaren heen is de Pooter Olie uitgegroeid tot oliehandel, tankstation exploitant en een smeerdienst.

1999

Biervliet

Overname van Texaco in Biervliet.

Biervliet

2000

Oostburg

Overname van Texaco in Oostburg

Oostburg

2002

Sluiskil

Overname van Texaco in Sluiskil

Sluiskil

2004

Scherpenisse

Overname van Texaco in Scherpenisse

Scherpenisse

2005

Terneuzen

Overname van Texaco Kennedylaan in Terneuzen

Kennedylaan

2005

Hulst

Overname van Texaco in Hulst

Hulst

2006

Hulst

Overname van Firezone in Hulst

Hulst

2015

Wachtebeke (BE)

Overname van Texaco in Wachtebeke (BE)

Hulst

2016

Serooskerke

Opening van Texaco in Serooskerke

Serooskerke

2017

Kortgene

Overname van Texaco in Kortgene

Kortgene

2019

Waspik

Overname van Texaco in Waspik

Waspik

2019

Lot (BE)

Overname van Texaco in Lot (BE)

Lot

2020

Boekel

Overname van Texaco in Boekel

Boekel